Employer branding bureau

Heb je als werkgever de juiste imago bij de ideale kandidaat? Ben je aanwezig op de juiste kanalen met het juiste verhaal? Als employer branding bureau helpen we jou aantrekkelijker te worden bij jouw droom kandidaten en zorgen we voor de juiste aanwezigheid.

Employer Branding bureau
Roy de Kok
Employer branding strateeg
Voordelen

De kracht van employer branding

Een sterk merk weet waarvoor het staat en voor wie het er is. Dit spreekt de juiste type mensen aan en sluit het overige ook makkelijker uit.

Door een sterke employer branding neer te zetten, weet je jezelf dus duidelijker te onderscheiden. Je maakt jouw bedrijf aantrekkelijker voor de juiste kandidaat.

Dit resulteert in;

 • Meer en gerichtere sollicitanten
 • Minder afhankelijkheid van externe recruiters
 • Hogere betrokkenheid bij de huidige medewerkers

Als employer branding bureau hebben we de volgende merken geholpen:

Onze aanpak

Employer branding strategie

1. Koers bepalen

Waar staat je merk voor en wie gaan we aanspreken?

 • Opstellen van employer brand identity
 • Ontwikkelen employee persona’s
 • Uitwerken customer journey
2. Marketing kanalen

Waar komt jouw employer branding tot leven?

 • Ontwikkelen content strategie
 • Social media kanalen bepalen
 • Ontwikkelen content kalender
3. Data & Analytics

Data gedreven naar voortgang kijken en bijsturen

 • Vaststellen doelen & KPI’s
 • Inrichten van online dashboard
 • Voortgang maandelijks toetsen en bijsturen
4. Analyseren & bijsturen

Content creatie, coördinatie en bijsturing

We toetsen de eerste drie stappen periodiek en sturen hierin de nodige onderdelen bij. Zo zorgen we voor een doorlopende feedback loop gebaseerd op data en versterken we dus jouw merk.

Benieuwd

naar onze employer branding aanpak?
Check direct onze cases
Onze expertises

Hoe we employer branding naar een hoger niveau tillen

Een sterke employer branding zorgt ervoor dat je onweerstaanbaar wordt voor jouw ideale kandidaat. Om dat te bereiken, moet je op verschillende gebieden aan de slag en daar zijn meerdere expertises voor nodig.

Voor de meeste organisaties is het niet haalbaar deze expertises in huis te hebben. RAFT zorgt als strategisch marketingbureau dat deze expertises aangehaakt worden op het moment dat het nodig is. We werken samen een strategie uit en richten hierbij de operationele zaken in. We kijken wat jij als klant vooral zelf kunt en vullen dit aan met expertises uit ons team of uit ons netwerk.

Onze expertises zijn:

Merkpositionering
Jouw kernwaarden en verhaal vertalen naar de juiste pilaren. Dit is het fundament om jouw doelgroep op de juiste en consistente manier aan te kunnen spreken.

Content creatie
Wij werken met tekstschrijvers, video specialisten, designers en fotografen die jouw verhaal perfect tot uiting kunnen laten komen.

Social media
Van het uitwerken van een compleet social media strategie, tot het daadwerkelijk posten van de content. Wij denken strategisch mee, maar kunnen ook operationeel ondersteunen.

Online advertising
Gericht adverteren met jouw verhaal. We zorgen ervoor dat de content op de juiste wijze bij de juiste personen onder de aandacht komt.

SEO
Jouw merk, vacatures en verhaal beter vindbaar maken in de zoekmachine. We zorgen voor een gedegen SEO aanpak en vindbaarheid op de juiste onderwerpen

Data & Analytics
Aannames maken is prima, maar wij sturen altijd aan op data gedreven beslissingen. Middels eigen ontwikkelde dashboards meten we het succes van jouw campagnes en content.

Sparren

Over jouw employer branding strategie?
Neem contact op